Aansluitschetsen verwerken van waterleidingen

Inhoud van het werk

"Ik ben tekenaar op de afdeling DIS-beheer. Voornamelijk verwerk ik schetsen van aansluitleidingen. Een groot gedeelte van mijn werkzaamheden bestaat uit het digitaal maken van schetsen die met de hand zijn getekend. Die teken ik via een programma digitaal in, voor in onze leidingnetkaart."

Leidingen tekenen op meerdere niveaus

"Je hebt bij ons drie soorten leidingen. De eerste is de transportleiding, dit is de grootste leiding. Deze gaat van de pompstations naar een bepaald gebied. De transportleiding takt af in hoofdleidingen, deze leidingen gaan alle straten in. Op die hoofdleiding heeft ieder pand een eigen aansluiting en dat noemen wij de aansluitleidingen. Dat zijn de leidingen die ik inteken."
Oasen illustratie

Ons water is bijzonder

Oasen maakt drinkwater voor 750.000 mensen en 7.500 bedrijven, in 21 gemeenten. We leveren jaarlijks in totaal zo’n 46 miljard liter drinkwater aan onze klanten. Hiervoor gebruiken we zeven zuiveringsstations en acht pompstations.

Oasen is voorstander van jezelf ontwikkelen

Werk en studie combineren

"Ik werk drie dagen in de week en daarnaast doe ik ook een studie. Daar gebruik ik de andere twee dagen voor. Oasen is heel flexibel. Ik kan bijvoorbeeld zelf bepalen hoe laat ik begin, zolang dat tussen 6 uur en half 10 is. Qua werkzaamheden heb ik nauwelijks klantcontact, dat zorgt ervoor dat ik heel makkelijk dagen kan ruilen. Voor mij is dat heel fijn in combinatie met mijn studie.

De studie die ik doe heet International Lifestyle Studies in Tilburg. Deze studie staat los van Oasen en momenteel werk ik aan mijn scriptie. In mijn studie zit veel creativiteit en dat vind ik heel leuk. Ik wil uiteindelijk graag een hostel opzetten. Daar weten ze binnen Oasen ook vanaf. Oasen is een groot voorstander van jezelf ontwikkelen. Zolang het voor jouw eigen toekomst is, ook al is het niet direct in het belang van Oasen, bieden zij jouw ambities de ruimte. Je hoeft niet geheimzinnig te doen over je ambitie of je toekomst, wat ik heel erg fijn vind."

Oasen als thuisbasis

"Oasen voelt voor mij als een thuisbasis. Ik ben twee keer weggeweest en dus twee keer teruggekomen en iedere keer voelde ik mij weer van harte welkom. Het voelt warm, een beetje als een familiebedrijf. Als je hier werkt krijg je automatisch hart voor het vak omdat je met z’n allen bezig bent aan een specialistisch, maar ook maatschappelijk bijzonder vak. Dat is gaaf en voelt goed."

Als je hier werkt krijg je automatisch hart voor het vak.

Verhalen van Oasen medewerkers

‏‏‎