Werken met de nieuwste innovaties

ICT beheert systemen en applicaties om te zorgen dat onze drinkwaterprocessen digitaal bestuurd worden en onze 270 medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren met onder andere laptops en telefoons.

De afdeling ICT bestaat uit Informatiemanagement, Applicatiebeheer en ICT Beheer. We hebben een middelgroot serverpark, dat geheel gevirtualiseerd is. Onze infrastructuur bestaat onder ander uit: Microsoft technologie (on-premise alsmede Cloud), Palo Alto Firewall, Cisco switches, Windows server 2012/2016 en Windows 10 met Office365.

Voor de komende jaren is het onze missie om onze systemen in de Cloud te zetten en onze security verder te optimaliseren. Verder werken we in een moderne kantooromgeving met de nieuwste systemen en technieken. Ons ICT-landschap bestaat uit een kantoor, vijftien buitenlocaties en een rondrijdende buitendienst.

Andries. Engineer procesautomatisering bij Oasen

“Waar ik van stond te kijken is dat er zo een complexe wereld achter het water ligt en dat er best wel wat inspanning voor nodig is om zuiver water uit de kraan te krijgen. Als je bij Oasen werkt komt er een nieuwsgierigheid in je naar boven om te willen weten hoe het allemaal in elkaar zit.

Ik ben trots op de ontwikkelingen die wij als team op de afdeling maken. We zoeken altijd de samenwerking op. De inhoud van ons werk is best complex, maar we weten het met elkaar toch zo te organiseren dat we betrouwbare installaties hebben.”

Een omgeving met innovatieve systemen en technieken

Op de afdeling ICT worden de informatie- en technologiebehoefte en kansen van de organisatie in kaart gebracht. Deze worden omgezet in projecten die door het team worden gerealiseerd. Daarnaast wordt door expertise bijgedragen aan innovatieve oplossingen zoals slimme watermeters, IoT en big data, waarvoor uitgebreid vooronderzoek en goed projectmanagement nodig is.
Dit zijn de verantwoordelijkheden
  • Informatiebeveiliging
  • Informatiemanagement
  • Systeem- en netwerkbeheer
  • Applicatiebeheer

Ontdek andere werkgebieden